Kuvagalleria

harjujuliste.jpg
robin_hood_www.jpg hiirijullari.jpg pieni_merenneitojulistewww.jpg


Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.

Lohjan Teatterin historia

Lohjan Teatteri

Lohjan Teatteri on ammattijohtoinen harrastajateatteri,
joka on perustettu 1967. Sen juuret juontavat vuosisadan alun näytelmäseurasta (1905) ja rekisteröidystä Lohjan Työnväen näyttämöstä.

Vuodesta 1998 Lohjan Teatteri on ollut kaupungin sivistystoimen alainen yksikkö. Sen henkilökuntaa ovat taiteellinen johtaja-ohjaaja, teatterisihteeri, lavastaja ja puvustaja. Lohjan Teatterin näyttelijät ovat suurimmaksi osaksi Lohjan Harrastajanäyttelijät ry:stä, jossa jäseniä on runsaat 100 iältään 15-75 -vuotiaita. Viime vuosina on ollut toiminnassa mukana myös jokunen lapsi.

Teatterin näyttämönä on Suurlohjankadulla sijaitseva Kulissi. Esitysten aikana kellarikerroksessa palvelee teatterikahvio, jossa on A-oikeudet.
Teatteri vietti 100-vuotisjuhlia kaudella 2005-2006. Juhlanäytelmäksi
valmistettiin musikaali West Side Story. 110-vuotista taivaltaan Lohjan Teatteri juhlisti kantaesitysmusikaalilla Kolme Muskettisoturia.

Viime vuosina Lohjan Teatteri on kasvattanut huimasti katsojamääriään ja ei ole tavatonta, että suurin osa esityksistä onkin nykyään loppuunmyytyjä.

Yhteistyötä teatterin kanssa tekevät mm. Lohjan kaupunginorkesteri, Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto ja Lohjan Tenoripäivät.

Hienona yhteistyöhankkeena Lohjan Tenoripäivien kanssa lohjalaiset muistavat 2007 tehdyn operetin Mariza, johon saimme vierailevia tähtiä Suomen Kansallisoopperasta.